Welkom bij romeinse-rijk.nl, uw belangrijkste bron voor diepgaande kennis van de fascinerende geschiedenis van het oude Rome. Onze missie is om een ​​uitgebreide en boeiende referentiebron te bieden, geschikt voor zowel leerlingen, studenten als geschiedenisliefhebbers die zich willen verdiepen in de buitengewone wereld van De eeuwige stad.

Over Frode Osen

Groeten, en bedankt voor uw bezoek! Mijn naam is Frode Osen, maar je kunt mij Frodo noemen. Ik ben de curator en auteur achter de inhoud hier bij Romeinse Rijk, en breng een passie voor geschiedenis en een schat aan ervaring mee waarvan ik echt geloof dat ze je verkenning van de Romeinse oudheid zullen verbeteren.

Kwalificaties en expertise

Ik heb een graad in geschiedenis en heb jarenlang toegewijd onderzoek en studie verricht naar het klassieke Rome. Misschien nog belangrijker is dat ik een 27-jarige heiden ben uit het laatste dorp in Noorwegen dat krachtig werd gedoopt (Stiklestad), waardoor ik nog steeds een deel van de voorliefde van de Vikingen voor polytheïsme heb behouden; een goede basis om onder andere de Romeinen en hun veelheid aan goden te begrijpen!

Eén project dat de afgelopen jaren het grootste deel van mijn beschikbare tijd in beslag heeft genomen, is het creëren van een uitgebreide referentiebron over het Romeinse Rijk via mijn Noorse website, Romerriket.no – het oefenterrein dat mij heeft voorbereid op het eindelijk “uitbreiden van het imperium” en het wereldwijd gaan met deze site die u nu bezoekt! Het heeft al duizenden maandelijkse lezers, een aantal dat met de dag groeit.

(Als historicus denk ik dat ik een bron moet toevoegen om deze bewering te ondersteunen… daarom zal ik u nu een persoonlijk kijkje in mijn Google Analytics-dashboard geven!)

Mijn kwalificaties zijn onder meer het zijn van een:

  • Opgeleide historicus: Ik heb een formele opleiding in geschiedenis gevolgd, waardoor ik een sterke basis heb gekregen in historische onderzoeksmethoden en kritische analyse. Dit fundament is iets waar ik dagelijks aan blijf bouwen via boeken, online cursussen en archeologisch nieuws over de nieuwste bevindingen over het oude Rome.
  • Professionele schrijver: In mijn professionele hoedanigheid werk ik als cv- en sollicitatieschrijver bij CVGuru, waar ik ruim 500 klanten heb geholpen zichzelf effectief te positioneren op de arbeidsmarkt. Deze portefeuille omvat een breed scala aan individuen, van atleten van wereldklasse en bedrijfsleiders tot artsen en werktuigbouwkundigen.

Passie voor Romeinse geschiedenis en schrijven

Mijn diepgewortelde passie voor de geschiedenis van het Romeinse Rijk is sinds mijn kindertijd een drijvende kracht in mijn leven geweest, en het drijft mijn toewijding om u nauwkeurige, boeiende en informatieve inhoud te bieden. Deze passie komt verder tot uiting in mijn:

  • Uitgebreide lezing: De afgelopen paar jaar heb ik minutieus meer dan 350 boeken bestudeerd – van kaft tot kaft – op het gebied van geschiedenis en filosofie, waardoor mijn begrip van oude beschavingen en hun diepgaande impact op de moderne wereld is verrijkt.
  • Bijdragen aan publicaties en bedrijven: Mijn passie voor schrijven heeft geleid tot bijdragen aan verschillende Noorse kranten, waar ik heb deelgenomen aan lopende debatten en inzichten heb gedeeld met een breder publiek. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven voor verschillende Noorse bedrijven in mijn voormalige functie als professioneel schrijver voor een digitaal marketingbedrijf.
  • Fysieke prestaties: Buiten de academische wereld vind ik het leuk om deel te nemen aan hindernisbanen. Opvallend is dat ik de eerste plaats behaalde in de Bergen X-Run 2019 en de derde plaats behaalde in Totens Tøffeste 2022 (en nee, ik verwacht niet dat je daar van hebt gehoord!). Een andere keer stond ik in een plaatselijke krant ten noorden van de poolcirkel, omdat ik tijdens een routinetraining 50 km had gelopen in zeer besneeuwde omstandigheden. Zou er alles aan doen om meer op de Romeinse legioenen te lijken, hè?

Neem contact met mij op

Ik nodig u uit om contact met mij op te nemen als u vragen of suggesties heeft, of als er een specifiek onderwerp binnen de Romeinse geschiedenis is dat u graag nader behandeld zou willen zien. Uw betrokkenheid en nieuwsgierigheid zijn de drijvende kracht achter de creatie van inhoud op deze site.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Bedankt dat je met mij meegaat op deze boeiende reis door het verleden van het Romeinse Rijk. Samen zullen we de mysteries en verhalen van een van de meest invloedrijke beschavingen in de geschiedenis ontrafelen.

Beste wensen,
Frodo